روش های تامین مالی + pdf
سرمایهگذاران خطرپذیر (Venture Capital)
روش های تامین مالی + pdf :سرمایهگذاران خطرپذیر یا پر ریسک (VC) و جسور نقش منحصربهفردی در تامین مالی کارآفرینان ایفا میکنند.شرکتهای سرمایهگذاری خطرپذیر (VCs) بهطورمعمول در تامین مالی اولیه ظاهر میشوند.
در تامین مالی اولیه (تامین مالی در مراحل ابتدایی) (Early stage financing)، شرکت دارای محصول یا خدمتی است که در مراحل آزمایشی و یا توسعهای قرار دارد و آماده ورود به بازار نیست.
شرکتهای سرمایهگذاری خطرپذیر درازای دریافت بخش زیادی از سهام شرکتهای با پتانسیل رشد بالا، علاوه بر تامین مالی اولیه، در فعالیتهای مرتبط با پروژه محصول و طرح کسبوکار به مدیرت و مشارکت میپردازند. سرمایهگذاران خطرپذیر بهشدت در انتخاب شرکتهای دارای قابلیت رشد حساس هستند به همین دلیل این سرمایهگذاران در تامین مالی اولیه شرکتهای نوپا با ریسک بالایی مواجه هستند.
روش های تامین مالی + pdf
نخستین شرکت سرمایهگذاری خطرپذیر در سال 1946 شکل گرفت. از آن زمان بسیاری از شرکتهای موفق با سرمایهگذاری این شرکتها ایجادشدهاند. گوگل، اپل، فدکس، تسلا، زاپوس، فیس بوک، ابای، مایکروسافت، اینتل تعداد کمی از هزاران شرکتی هستند که از طریق شرکتهای سرمایهگذاری خطرپذیر، تامین مالی شدهاند. در سال 1979 تغییر در قانون حاکم بر صندوقهای سرمایهگذاری افراد موجب افزایش رشد منابع مالی تحت مدیریت این شرکتها گردید.
در همان سال، به صندوقهای بازنشستگی این اجازه داده شد تا در شرکتهای سرمایهگذاری خطرپذیر سرمایهگذاری کنند که باعث افزایش 10 درصدی نقدینگی شرکتها گردید. اگرچه صندوقهای بازنشستگی بین 2 تا 3 درصد از سرمایه خود را در اختیار شرکتهای سرمایهگذاری خطرپذیر قرار میدهند اما هنوز هم بخش زیادی از نقدینگی شرکتهای سرمایهگذاری خطرپذیر از طریق این صندوقها تامین میشود.
سرمایهگذاران خصوصی (Private Equity)
سرمایهگذاران خصوصی به صندوقهای سرمایهگذاری اشاره دارد که بهطور خصوصی و محدود سازماندهی شدهاند و این قابلیت را دارند که کلیه سهام شرکتها را خریداری کرده و طبق ساختار جدید احیا کنند. تامین مالی سرمایهگذاران خصوصی بهصورت ترکیبی از سهام و وام است که عملیات آن در خارج از بورس انجام میشود. سرمایهگذاران خصوصی علاوه بر تامین مالی اهداف شرکت از قبیل رشد، توسعه محصول جدید، بازسازی عملیات شرکت و مدیریت را تامین میکنند.
ویژگیهای مهم سرمایهگذاران خصوصی عبارتاند از:
بهطورمعمول صندوق سرمایهگذاری خصوصی از نقدینگی صندوقهای پوششی (صندوقهای پوشش ریسک)، سرمایه شخصی افراد، صندوقهای بازنشستگی، صندوقهای خانوادگی و افراد ثروتمند تشکیلشده است و دربرگیرنده سهام و اوراق قرضه نیست.
منظور از بازسازی مجدد شرکت، تلاش در جهت فروش باارزش بیشتر باهدف بازپرداخت بالاتر حقوق صاحبان سهام است. بازسازی مجدد اغلب شامل کاهش هزینه است که سود بیشتری را در کوتاهمدت تولید میکند اما میتواند آسیبهای بیشتری را به روابط با مشتری و روحیه نیروی کار وارد سازد.
ازآنجاییکه سرمایهگذاری خصوصی دارای افق زمانی طولانیتری نسبت به سهامداران عادی است، این مدل میتواند برای سرمایهگذاری فناوریهای جدید، خرید، تقویت ترازنامه و فراهم کردن سرمایه بیشتر مورداستفاده قرار گیرد.
تفاوتهای حاصل از سرمایهگذاری خطرپذیر (VS) و سرمایهگذاری خصوصی (PE)
شرکتهای سرمایهگذاری خطرپذیر و سرمایهگذاری خصوصی هر دو شرکت خصوصی هستند که باهدف افزایش ارزش در طول زمان و فروش با سوددهی اقدام به سرمایهگذاری میکنند.
شرکتهای سرمایهگذاری خطرپذیر از استارت آپ ها و کسبوکارهای نوپا مبتنی بر تکنولوژی حمایت میکنند و سهم کمتری از این شرکتها را درازای تامین مالی در اختیاردارند. در مقابل، شرکتهای سرمایهگذاری خصوصی اکثریت سهام (بیش از 50 درصد) شرکتهای فعال باسابقه را در اختیار میگیرند. بدین ترتیب شرکتهای سرمایهگذاری خصوصی (PE) بهطور فزایندهای از شرکتهای نوآورانه تامین مالی شده توسط شرکتهای سرمایهگذاری خطرپذیر(VCs) حمایت میکنند.
شرکتهای اوبر (Uber) و لیفت (Lyft) نمونههایی از شرکتهای موردحمایت شرکتهای سرمایهگذاری خصوصی هستند که توسط شرکتهای سرمایهگذاری خطرپذیر تامین مالی شدهاند.
شرکتهای سرمایهگذاری خصوصی بهطورمعمول در تعداد محدودی از شرکتهای مرتبط با صنایع سنتی با محصولات شناختهشده سرمایهگذاری میکنند و این در حالی است که شرکتهای سرمایهگذاری خطرپذیر به تامین مالی تعداد زیادی از کسبوکارهای نوپا وابسته به فناوریهای جدید در مراحل اولیه راهاندازی شرکت و قبل از ورود محصول به بازار اقدام میپردازند.