روشهای تامین مالی
روشهای تامین مالی :بعدازاینکه کارآفرینان هزینههای راهاندازی و اجرای پروژه را تخمین میزنند، قدم بعدی تعیین چگونگی تامین مالی این هزینهها است. منابع زیادی برای تامین مالی کارآفرینی وجود دارد که بهطورکلی به دو منبع اصلی تامین مالی بدهی و تامین مالی سرمایه طبقهبندی میشود.
- تامین مالی مبتنی بر وام
- وامهای بانکی
سیستم بانکی تجاری همیشه بهعنوان یک منبع اعتباری برای کسبوکارهای کوچک متکی است. وامهای کوتاهمدت از قبیل وامهای تجاری، وامهای اعتباری و وامهای بلندمدت از قبیل وامهای اقساطی تنها برخی از گزینههای وامهای بانکی برای تامین مالی کسبوکار هستند.
وامهای بانکی بر اساس بازار کسبوکار، ارزش وثیقه، ارزش اعتباری متقاضی و توانایی کسبوکار برای بازپرداخت وام تعلق میگیرد. بااینحال تمامی بانکهای تجاری از ارائه تسهیلات به کسبوکارهای نوپا و کارآفرینان بهعنوان مشتری خودداری میکنند. از دلایل اصلی نیز عدم سابقه تجاری و نداشتن وثیقه تسهیلات را میتوان برشمرد.
- اعتبارات بخش دولتی
دولت دارای برنامههای مالی متنوعی برای کمک به کسبوکارهای کوچک و متوسط در نظر گرفته است. این اعتبارت ارائهشده بهمنظور کمک به کسبوکارهای کوچک و متوسط در بهبود نیروی کار، توسعه محصولات و فناوری، ترویج محصولات و خدمات و بازپرداخت بدهی است. بااینحال بودجه در نظر گرفتهشده محدود بوده و نمیتواند بخش گستردهای از کسبوکارهای نوپا را پوشش دهد.
- شرکتهای سرمایهگذاری
شرکتهای سرمایهگذاری منبع جایگزینی برای تامین مالی کسبوکارهای کوچک و متوسطی هستند که به دلیل ریسک بالای سرمایهگذاری توسط بانکهای تجاری رد میشوند.
شرکتهای سرمایهگذاری تمایل زیادی به کسب نرخ بهره بالاتر نسبت به بانکهای تجاری دارند و به همین دلیل ریسک بالای سرمایهگذاری را تعریف میکنند.
در این روش سرمایهگذاری مالکیت بخشی از شرکت درازای تامین مالی به سرمایهگذاران واگذار میشود و برخلاف تامین مالی مبتنی بر وام، نیازی به بازپرداخت اصل و سود سرمایه نیست.
در عوض سرمایهگذاران بر اساس عملکرد شرکتها سود دریافت میکنند. همچنین ریسک سرمایهگذاری نیز میپذیرند و در صورت زیان، میتواند به از دست دادن سرمایه آنها نیز بیانجامد.
- سرمایهگذاران خصوصی
سرمایهگذاران خصوصی معمولاً از افراد خانواده و دوستان و سرمایهگذاران فرشتهای تشکیلشده است. ازآنجاییکه سرمایهگذاری ناموفق میتواند روابط خانوادگی را تحت تأثیر قرار دهد، سرمایهگذاران فرشتهای بیشتر موردتوجه قرار میگیرد. این سرمایهگذاران ثروتمند با سرمایه شخصی خود، به تامین مالی کارآفرینی میپردازند و امیدوار هستند تا در زمان موفقیت شرکت، درآمد زیادی را کسب کنند.
- واگذاری سهام عمومی
یکی دیگر از روشهای تامین مالی و افزایش سرمایه شرکت، فروش سهام شرکت به عموم افراد است. این واگذاری و جلب رضایت عموم مسیر بزرگی را برای شرکت باز میکند که میتواند باعث رشد یا شکست شرکت شود.
شرکتهای سرمایهگذاری خطرپذیر و جسورانه، شرکتهایی هستند که به تامین مالی، مدیریت و برنامهریزی کسبوکارهای کوچک و متوسط میپردازند که دارای توان بالقوه رشد و سود بالا هستند.
درازای تامین مالی قابلتوجه، معمولاً 20 تا 40 درصد سهام این شرکتها را در اختیار میگیرند. ازآنجاییکه که این سرمایهگذاری ریسکپذیر (خطرپذیر) است، پیشنهادهای تجاری پس از بررسی دقیق و کارشناسی مورد انتخاب قرار میگیرد.